Sunday, April 20, 2008

'Dunestock 2008'...

Last weekend Doha Player Theatre organised the annual Dunestock event... mcm last year... which u can read my review utk last year dunestock 07 here.... (dunestock 07)

the guys sibuk2 mempertajamkan skills bermain ping-pong... it was fun and exciting (esp bila yg kalahnya kimi.. hahahaha)


aku dah plan since last year yg aku akan pergi lagi dunestock tahun ni... and aku dah rancang utk ajak semua org.. n berbbq... everyone has agreed and setuju nak g dunestock... and dah decide dah nak masak apa...

which at the same time compete with the kids main Wii (dah jadi best plak Wii ni)... siap berpeluh lah jugak depa ni main Wii... berebut ngan bebudak...



Dunestock ni (for those yg malas nak buka link kat atas tu) mcm woodstock... ada amatur performer buat live performance.. while the rest melepak sambil makan2 n enjoy the music lah... location dia kat singing dune area and diorganise setahun sekali.

while the girls enjoying themselves berborak2... bersembang2... :-) apa ntah depa citer ni pun tak tahu... sambil menyembang... habis kan makanan...


tahun ni punya dunestock tak ramai sangat orang datang berbanding tahun lepas... most probably sbb sandstorm lepas sembahyang jumaat tu... so group of ppl with kids decided not to join the event. and because of the sandstorm, petang tu kat singing dune (tpt dunestock ni) very windy... and malam plak quite chill... for those yg prepare ngan seluar pendek n shirt je, sejuk lah jugak...


well, this year punya performance pun lebih kurang mcm last year... ada performance syok sendiri.. ada yg gempak.. ye lah amatur... but indeed we really enjoyed our bbq session... aku bawak satay n nasi goreng... we also have chicken wings, fish/ketam balls, kambing, lontong, bihun goreng etc... kenyang

ooh at one point, ada 2 org akak ni, pun try nak berpingpong jugak... (ye lah... bebudak and bapak budak dah main Wii, tak leh nak berkaraoke... )


The dunestock ni like last year ended at 12 midnite.. tp biasalah org putih ni.. will stay till wee hours.. enjoy minum2 and lepak2... oh... they can bring their alcoholic drinks here and can drink in public... otherwise kat tempat lain kat doha ni... tak boleh (except kat hotel or private function).


p/s - actually we didn't go to the dunestock.. heheeh... sbb kan sandstorm tu...instead we packed our food and buat adhoc bbq makan2 kat umah aizal & yeen.. it was full of fun activities... semua org kecoh and suasana mmg meriah.. :-) tak rugi pun tak g dunestock... (read the green color for the activites we did last weekend :-))


kita minum dulu.....

4 comments:

Que Sera Sera said...

somehow or rather, the story is just confusing, rizal! :p but anyhow, bottomline is, you enjoy urselves, as usual...hehehe

Dillzzzz said...

get together mcm ni best kan? Semua enjoy aje. Bak kate Abe, buat la 2 minggu sekali...hehehe..

(Psssstt...diam..diam..makcik tgh try and error tepung pelita nih. Pakai daun pisang youuuuuu!!!!)

bambang said...

Seronok nya...best lah your blog and your activities..eh tu khizmie kan? Makin handsome mamat tu!!! Kirim salam kat dia.

zal said...

que sera sera
hahaha... confuse?? tak pe. :-)

dillzzzz
tiap2 minggu pun ok, port je tak de.. hmm... mana dapat daun pisang?? hehehe...

bambang
hahahaa.. apa ra! minggu ni nak buat mengetam plak la