Friday, April 25, 2008

Takde rezeki...

since 1 januari... dah 3 kali cubaan aku nak apply for umrah... dan masih takde rezeki lagi :-(

sbb aku keje kat company ni mmg susah nak dapat visa... actually bukan susah nak dapat visa... tapi takkan dapat visa for umrah. first kena minta permission then br blh minta visa...

1st try : awal tahun, aku hantar application/minta permission for umrah direct to the embassy. surat dikeluarkan oleh company... until now.. no news

2nd try : March... ada budak office ckp dia blh tolong dapatkan visa... so aku berpakat dah ngan kawan nak g... tetiba plak kengkawan tak leh nak commit... tak de lah aku apply visa tu

3rd try : April... aku minta thru travel agent dan minta tolong kawan kat office.. both said tak dapat permission dari embassy...

now am thinking of ikut org g haji naik bas.. but still i do not think i will obtain the visa.. :-(

takde rezeki lagi....

p/s - one might ask nape staff company aku tak leh dpt visa dr saudi... hmm.... panjang cite nya

7 comments:

MT said...

"sabar lah zal.. bukan senang nak jadi tetamu Allah.. Masa musim haji 2001, I was kat Jeddah.. very near... only 45km ke Tanah Haram.. tapi tak dapat visa/permission gi haji... tapi alhamdulillah..... tahun 2005 dapat pergi...."

Anonymous said...

sabarlah sayang... heheheheee

Anonymous said...

we went for hajj few years back, these couple worked for same co as u. Dia pun komplen giler tp alhamdulillah dpt...buat tahajjud, insyaAllah.

ainul said...

kadang2 benda yg kita nak sangat tulah susah nak dapat, kan kan kan? ehe....tp insyaALLAH one sweet day, youll definitely get it, ALLAH Maha Pemurah =) jangan putus asa, keep trying, chaiyo! ;D

bambang said...

Zal,

Mungkin ada hikmah. Mungkin kau rasa yang kau dah bersedia. Tapi Dia merasa yang ada lagi yang perlu engkau perolehi sebelum kau menjadi tetamuNya lagi. Jawapan hanya ada pada dirimu.

Just my 2-cents worth,
Bambang.

faridmw said...

salam..
insyallah boleh nanti klu saya dapat info saya gtau.... kerja dkt mna? dalam hidup banyak dugaan.. dari dugaan itulah datangnya kemanisan hidup...

zal said...

mt
tu lah.. tak de rezeki... so close but yet so far...

anonymous
thanks

anonymous
insyaAllah.. kena lah tambah berdoa ni...

ainul
tu lah.. yg kita nak itulah yg paling susah nak dapat... tolong doakan sekali ok :-)

bambang
ooopss.. betul gak kan... kena perbaiki diri dulu ni

faridmw
nanti dpt tahu, let me know ok... thanks in advance... keje kat doha lah :-)