Saturday, May 24, 2008

Makan2 S'pore style...

I was lucky sebab member seofis aku dari s'pore ni rajin benar ajak aku join her s'pore group makan2... banyak kali dah aku tolak... tp at last, jumaat lepas, i agree to join them... it's again another makan2 lah... macam lah beza sangat ngan makan2 ngan member2 aku m'sian tu... cuma segan skit (hahahaahaha!!!)

it's a lunch gathering to wish good bye to one of frens yg nak balik s'pore for good. and i contribute my green curry chicken and ayam pandan which received plenty of praises :-) hehehehe (bangga diri ni). but thats not significant enough... among the members of the group are few air crew... and what they brought for the lunch was really good... ada century eggs, rojak buah with fresh star fruit & jambu batu... and cencaluk!!! actually both cencaluk n century eggs tu tak lah selalu aku makan pun... but still... yummy...

after the makan2 we went for coffee at bateel, salwa road. rupanya depa craving for lime mint yg tetiba mesin rosak plak... and at the same time, tetiba ada surprise birthday celebration... its for agnes yg nak balik for good to delivery her baby, punya birthday... so kiranya 2 celebration (farewell and birthday) for agnes in a day. anyway, i really enjoy the gathering... nanti blh lah join depa lagi :-) (kalau dijemput lah)


to agnes (although i know you wont be reading this blog) selamat melahirkan cahaya mata dan semoga panjang umur dan murah rezeki :-)

5 comments:

bambang said...

Zal,

Sungguh bertuah dapat makan-makan Singapore style.

I syorkan our local famous menu - Rojak Batu Putih. Jokinglah.

If I still in Doha and join in your group, confirmlah i will put on weight macam Datuk CT..

Siapa yang balik S'pore for good tu? If me, for sure I ajak you all makan makan kat Ponderosa!!!!!

ainul said...

yg tauhu tu dish ape?
teringat tauhu bakar... *drooling*

btw m hoping to taste ur famous ayam pandanlah one sweet day, boleh x?
*winkwink*

Ija said...

zal
tak penah rasa lagi ayam pandan...

huh huh

Pato & Pearl said...

enak nya group makan makan ni.....

P

zal said...

bambang
u and ur ponderosa.. hahaha

ainul
tauhu tu makan bakar macam tu je... ayam pandan? datanglah doha.. hahaha

ija
nanti nanti... :-)

pato & pearl
get together mmg always good