Thursday, November 13, 2008

NY: Excited - First Night...

New York! New York! New York!

Aku mmg tak pernah terbayang dapat jejak kaki kat NY ni. Few months back, aku ada tgk kat blog itik2 ni yg depa g ke NY. And aku rasa mcm dlm movie je gambar2 depa ambil masa kat NY. Tp aku pun tak terasa nak pergi pun ke New York, it could probably the last place to go... hahaha… for those who know me, aku lagi excited g ke Algeria, Iran, Tanzania, Morrocco daripada tgk bandar-bandar besar macam NY, London, HK etc… but still… aku jejak jugak NY.

Ok, hari jumaat sudah aku keluar awal skit (mmg semua org keluar awal pun hari jumaat) and terus ke perhentian bas. Mmg tempat tunggu bas tu dekat je ngan office. And bas pun mmg datang on time. Perjalanan dr DC ke NY lebih kurang 4-5 jam bergantung pada traffic. Bas tu dilengkap ngan wifi free, so sesapa pakai laptop blh je online, tp aku tak bawak, buat berat je... and half way driver start movie, 21. yg menarik nya, sebelum bertolak, driver tu tanya semua org nak tgk citer apa, they vote by raising hand :-).

Lebih kurang jam 10.30 aku sampai NY. Bus stop kat NY plak dekat ngan Macys yg besar tu. Kebetulan anak kawan mak aku ada keje kat NY, dalam 10 minit dia datang with her driver (org keje kedutaan). Lepas dia bawak check in we went for dinner kat kedai india. Driver tu org india, pasang lagu Hindustan kat dalam kereta, then pastu plak g makan kedai india… end up aku rasa mcm sampai kat delhi plak instead of NY.

Anyway, since hotel aku 20 tapak dari Times Square ( same block ngan Planet Hollywood) lepas dinner, before aku tido, aku jejak dulu Times Square… n enjoy the view… at last… (these pics taken at around 2am).

6 comments:

pu3 umno perak said...

nape tak letak gambor that kedutaan lady? cantik? single? hehe...

yeen said...

hmmmm... behnyeee 2 am tak bahaye ke jln sorang2? ok je ek?

zal said...

hahaha.. yup single girl at mid 20s... taken kot... but mmg tak sempat ambil gambar...
hahaaha

Ghazali B Abd Aziz said...

Zal;

Dah habis ker cite NY?

Rasa macam tergantung ajer ...



Wassalam

whitelighter said...

I love New Yorrkkkkk .. cemburunya akuuuu

zal said...

yeen
org ramai even at 2am... kalau kat central tak bahaya lah kot

ghaz
belum abis.. ada few entries lagi... hehehe... slow2

whitlighter
hehehe.. g lah nanti.. kau kan kaya..