Wednesday, November 05, 2008

DC : Anti Climax...

Nope... not the US result... but me... aku mcm terlebih excited nak tunggu result US election (ok not as excited masa tunggu result PRU 12 ari tu... but almost there). kat office pun, semua org excited, ye lah... dah bekerja keras for the programme... so now nak tgk lah apa jadi... and camne programme yg plan tu... whether menjadi seperti dirancang ke tak...
office mmg dah in the celebration mood pun... so on the day itself, they have ordered breakfast and dinner since org akan keje sampai lewat malam in fact sampai 5 am esok nya...
aku plak... join the celebration and stay kat office sampai almost 11pm nak tgk result and our show yg lebih menunjukkan international scope and effect of the election. compared to other channel yg mmg US based yg lebih detail n within US scope which the local prefers (i think).
(aku ambil gambar masa awal2 sebelum org datang, since dia buat kat tempat conference room yg aku duduk, aku blh masuk awal, segan lah nak ambil gambar masa ramai org... hehehe)
anyway, as i said, aku balik almost jam 11pm sbb dah lewat... but masa balik tu lah, obama dpt pass his 270 electoral college vote yg diperlukan... gosh... i miss it... and masa balik tu... org dah mula kecoh2 n happy n honk honk... lor.. sure kalau aku kat office blh join org office.. :-) then masa tu plak... aku str8 balik hotel, sbb dah ngantuk... when ramai org turun ke white house which is 5 blocks away from my hotel... ntah kenapa... aku malas nak turun n didn't join the celebration... instead, aku dengar obama's speech kat cnn kat bilik je... such an anti climax kan... hehehe...
but anyway, i enjoyed the night... although tak g ke area dekat2 ngan white house... i felt the excitement, the satisfaction, the atmosphere, masa aku jalan balik ke hotel... itu pun dah cukup meriah... like each places yg ada tv mcm hotel's lobby n cafes.. semua org menjerit gembira... kereta start honk honk... i can see people on the phone calling sana sini, shared the joy and shout happily... we won!!! we won!!!.... the people are eagerly waiting for the change... they got it and they deserved it...
but for me... so long as the new elected president tak bawak apa2 perubahan pada keadaan mid east... it makes no difference...
(bila plak malaysia akan dpt perubahan??? hmmm.... )
p/s - hari ahad sudah, masa aku pusing2 aku jumpa kedai souvenir ni... although election n result only tahu hari selasa, on that sunday, baju2 mccain n palin dah discounted... 50%++... baju obama still at normal price... so those out there nak baju mccain/palin, let me know... i can buy for you... ntah2 hari ni beli satu free 5 :-)

4 comments:

arsaili said...

salam...kat sini pun semua org bercakap pasal obama..harap dia dpt bawa perubahan positive

yeen said...

hahaha.. paling bes gambo kek tu.. yg abes kne makan tu mccain ke? hehe.. ala rugi la u tak gi white house time tu.. adeke gi tido.. ish ish ish

pu3 umno perak said...

sangat anti climax la bro... ish..ish..ish... (menggeleng kepala)

zal said...

arsaili
salam... yup.. hopefully

yeen
tak tahu lah gambar sapa... sbb dtg2 dah siap kena makan....

pu3 umno perak
yup... rugi betul