Friday, November 21, 2008

QAR vs JAP

Last wednesday aku ponteng kelas bahasa arab aku sbb ikut che le yg dapat tiket free tgk bola Qatar vs Japan.... world cup qualifier...
kitaorg sampai lambat 15 minit... and tak dibenarkan masuk sbb katanya stadium dah penuh! siap sound aku lagi.. kata dah 15 min lewat, and game dah start jam 7.30pm. uiks... bila masa plak ada rule yg tgk bola kena dtg awal macam tgk theatre/broadway show... hampeh!!!

i've discovered bukan kitaorg je yg ada tiket dan tak dapat masuk... ada lah 100-200 org lagi yg dtg relax2 cuma nak enjoy the show.

aku juga percaya ramai Qatari yg kat dlm stadium tu mmg takde tiket tu lah stadium dah penuh.

this is not the first time aku hadapi situasi mcm ni. dulu masa tgk game tennis pun mcm ni gak, ada tiket tapi tak leh masuk. kenapa lah bengong sangat sistem ticketing diaorang ni yg blh produce more tickets than seat kat dalam stadium.

oh bukan tu je.... kat sini pun byk kali yg ticket sold out... tp stadium tak de ramai org (macam kosong!) but dia tak bg plak org masuk. this happened masa tennis internationa WTA dulu (aku tak ingat specific championship) dan masa asian games.

mmg annoying bila tak dpt masuk when u have QR75 tiket. nasib baik tiket free...
later, we went to near buy cafe for supper :-) thanks sharm-10 for pics and supper :-)

3 comments:

asuhara said...

huhuhu saya tau mcmana perasaannya tu...pasal saya pun penah ler kena( walaupun bukan tgk game), tp nak tgk show anuar zain kat Planet H.saya yg ada tiket x bleh masuk, tapi geng2 'penjaga tangga' tu boleh plak masuk!serious punya hampeh!

p/s:by the way, Japan ke menang?

whitelighter said...

hahha kenapa diorang jadik bodoh macam tu?? jawapannya pasal diorang kawin cousins... hahaha.. btw aku dah researh that stadium can only accommodate 18 ribu org jek... and memang national team main kat Al-Sadd club stadium...

zal said...

asuhara
japan 3 - Qatar 0

whitelighter
ye... sbb tu depa bodoh!!!