Sunday, November 15, 2009

Haj: perjalanan diawalkan....

Aku balik je tgk game bola Brazil vs England aku dapat tahu, perjalanan haji diawalkan... asalnya 17hb jam 9pm, mlm semalam dpt berita 17hb jam 4pm... dan mlm td diberitahu 16hb jam 6pm... at first aku tak perasan tarikh... then br aku realise, it's tomorrow!!! yup... esok aku akan berangkat g haji...

tetiba aku rasa NERVOUS!!!... Ya Allah permudahkan lah perjalanan haji ku... permudahkan lah ibadat ku...

uiks.. beg tak kemas lagi... baju pun still kat laundry... alas tengkuk utk dok dalam bas tak de lagi... ilmu??? hmmm... masih ditakuk lama... guano ni???

again... kengkawan... minta maaf atas salah silap... halalkan makan minum... doakan perjalanan pergi dan balik aku selamat... insyaAllah...

4 comments:

Aina@Azila said...

Zal,
Selamat menunaikan ibadah haji. InsyaAlah, akak doakan semoga dimermudahkan perjalanan dan ibadah Zal.

Akak pun sama, andai ada salah dan silap, maaf kan akak, halalkan makan minum.. Zal memang tak ada salah apa2 pun dengan akak...

Kalau tak menyusahkan, tolong doakan akak dan suami sampai ke sana. Ermm...

um. masyitah said...

Assalamualaikum
Alhamdulillah,tahniah saudara terpilih menjadi tetamu Allah tahun ini.

zainal mohd jais said...

Selamat hari raya haji,

Saudara, Ada perkampungan Melayu di Mekah, saya pernah buat program di sana bersama Sekretariat Melayu Antarabangsa (SMA).
Tapi mungkin u sibuk, tak sempat menelusuri dan bertemu mereka.

Apa pun selamat menikmati kelazatan beribadah di bumi suci.

zal said...

aina
insyaAllah ada rezeki tu nanti (saya dah doakan sekadar termampu)

um masyitah
alhamdulillah

zainal mohd jais
eid mubarak... tak sempat lah ke sana... terima kasih!