Saturday, November 11, 2006

Wakra Beach...

Petang Jumaat lepas, KM (member aku kenal masa beratur nak ambil makan lepas sembahyang raya kat embassy dulu) ajak aku g jalan2. so aku ajak sekali MT dan AI (husband kepada couple yg keje kat AJI nih) ikut sekali. kitaorg g ke Wakra Beach lebih kurang 15 minit dr Doha (kalau traffic dan jalan ok lah... masa kitaorg pergi lambat skit... so lewat skit sampai).

sebelum ke sana kitaorg makan kat Turkey Central dulu... enjoyed the beef and chicken grilled to perfection in turkish style... harga ok lah... we took 1kg of mixed grill cost us QR70... cukup utk makan 4 org... MT bayar :-) thanks...

then baru ke Wakra Beach... reached there ard 4pm... dah nak maghrib dah (maghrib masuk 4.51 pm kat sini). beach nih kat tepi jalan ajer...









ramai keralite ajer kat beach tu... weekends mmg dia punya day out.... beach ok lah... but since kitaorg tak der plan nak mandi... cuma jalan2 sekitar ajer lah... and make planning for the next visit...

lepas g beach kitaorg singgah kat halul cafe... pekena shisha... sambil minum teh susu (or shall i call it air susu berteh... hehehe)

mlm tu lepas bershisha and minum teh, MT ajak balik ke umah for dinner.... and i cook ayam masak kicap, telur bungkus and sayur... a simple dinner for 4.... lepas dinner... sambung pekena shisha kat souq plak... ooh... to be continued kat entry lain... citer pasal souq plak...

2 comments:

mt@qatar said...

eh.. mana gambar u enjoying shisha? :-) hebat...2 shisha within 4 hours.. :-)))

yg makan tu, nanti i hantar bill ye... :-))

zal said...

ooh ada dpt bill ek utk makan?? hehehe... ok! nanti bil lah...