Wednesday, August 01, 2007

Need a break...

Aku rasa dah lama benar aku keje ni... dah lama benar aku keje tak der bercuti... dah lama benar aku bekerja dan tak bercuti panjang-panjang...

dulu masa kat kl, selalu bercuti, walaupun cuti tahunan tak banyak tp kalau betul-betul plan, digabungkan ngan cuti umum, mmg kenkadang blh dapat 9 hari cuti berturut... kat sini, takder public holiday...

kebanyakan negara kat GCC ni tak banyak public holidays, selalu nya yang ada cuti merdeka day (early september kat D0ha ni), then ada lah seminggu untuk Eid Fitr dan seminggu lagi utk Eid Adh (sesapa yang dok kat GCC ni tahu ada cuti lain, let me know, correct me if i'm wrong). so jadinya setakat ni, without fail, aku dah bekerja (read : datang masuk office, keje ke mengulat ker, lain citer) selama 5 hari seminggu selama 8 bulan!!! satu benda yang aku tak pernah buat sebelum ni. walaupun keje nya tak sepenat orang keje construction dan tak pernah overtime pun... tapi rasa kenkadang ni... i need to take a break!!!

dulu ada gak cadangan nya nak g bercuti2 sekitar ni... tapi musim-musim panas ni lah pak & minah arab keluar bercuti... so tiket mahal lah skit... nak berjalan kat sini area GCC ni pun panas, dan kalau jauh plak tiket mahal lah... so decided to wait untuk bercuti raya nanti... tapi bila lah dapat tahu ada 2 org office mate aku balik ke Jordan sebulan utk bercuti, rasa rugi plan tak plan ngan depa awal-awal dan ikut depa balik dalam seminggu... so boleh lah aku tumpang or depa tolong arrange kan lawatan aku kan... tp berjanji ngan arab ni susah kot... hehehe...

so, sebabkan geram nak bercuti, aku pun dah submit application utk minta balik cuti beraya masih belum approve lagi... it will be for 1 month... 4 okt - 4 nov... yeeehaaa!!! sesapa nak beraya ngan aku.. ke nak buka posa sekali (read : belanja aku buka posa) tinggal lah contact number.. :-)

2 comments:

Pato & Pearl said...

gosh Zal, i remember its the month of August that I step onto Bahrain...Boleh masak telur on the road tu..

Pearl

zal said...

pearl
hehehe.. kalau kat atas jalan raya masa panas.. bukan telur jer masak.. semua boleh... :-)