Sunday, August 19, 2007

W'end (2) - 3-in-1

petang jumaat plak, sekali lagi ada makan-makan... kali ni... majlis ni ada 3 sebab... (hahaha... sebagai alasan nak 'paksa' orang buat makan2)...

  • birthday tuan rumah...

  • house warming...

  • baby shower...
nak menambahkan excitement makan-makan ni... kitaorang set kan theme... i.e. pinkbluepinkblue jadi tuan rumah pun berusaha lah beli pinggan plastic, fork n spoon color mcm tu... and all guest kena lah pakai ikut theme... hehehe...

wonderful spread of dishes.... dan MT beli main dish... beriani kambing 1/2 ekor... hehehe.. giler banyak!!! dan 20 orang ni pun tak terhabis... orang restaurant tu kata 1/2 kambing ni cukup untuk 10 orang jer (refer to pak arab lah kot ni)... so bayangkan lah betapa kuat pak arab makan kan...

lain pada tu... ada roti jala, ada rojak buah, ada nasi dagang, bread pudding, karipap dan samosa... dan of course ice cream birthday cake dan cupcakes yg berwarna biru dan merah jambu :-)

dan kitaorang ambil peluang makan2 ni utk ambil gambar ramai2 bagaikan satu family....

tuan rumah sediakan carom utk kitaorang menghabiskan masa... mmg lama betul majlis makan-makan ni.. dari jam 5 sampai dekat jam 12 tgh malam... balik umah semua penat... hehehe...

p/s - thanks MT utk semua gambar... my camera was out of battery :-)

2 comments:

Ard said...

'meriah' sgt tema colour utk party ni! :) i want that karipap!!! huhuhu

zal said...

ard
ooh.. karipap tu buat sendiri tau! ala... babies kan org selalu bg color pink or blue.... so tu lah theme dia mcm tu