Saturday, December 31, 2011

New Year 2012...

esok tahun baru... as usual, aku suka buat resolution.... or in other words... angan2... and as usual my resolution nya satu dua... yg lebih, berangan nak berjalan. tp since balik istanbul, aku rasa burnt out skit pasal jalan ni. so my jalan2 berangan ni kalau buat pun later later... not in first quarter 2012... later during the year.

first, lets recap angan2 2011 here... and see the achievement and should aku continue berangan the same.
1. belajar arabic - haram tak improve - so 2012 continue berangan belajar arab.
2. less facebooking more reading - yup achieved. aku rasa lah, aku dah tak berfb sgt but still reading tak kemaner... wait, ye ke tak ber fb. maybe tak de lah asyik mengadap fb, tp rasanya fb kat tgn dah sekarang. mana2 g kalau bosan tgk fb. but ok lah, tak le mengadap fb until tak buat keje lain.
3. jalan2 - sgt byk (Bahrain - Umrah - Delhi - DC & NY (x tulis lg kat blog) - Vietnam (x tulis lagi) - Singapore (less than 24 hours - x tulis lagi) - Eastern Europe - Istanbul... byk gak tu, 8 places in 12 months, byk tu... plus ada 2 kali balik malaysia... almost jalan every month. but none of places yg aku angan2 kat entry tu aku pergi... hehehe...

so... apa for 2012???
1. continue - plan utk ambik arabic courses.
2. more reading and increase in knowledge
3. jalan2 (the best part and as usual the more thinking will be done and ni je angan2 yg selalu buat pun hehehe...)




  • angan2 1 - aku mmg dah due nak kena g SPAIN. tp kalau g spain ni sbb nak tgk bola kat bernabeu, so kena lah tgk timing. as aku mmg takde bajet nak g ke spain within the next 3 months and no way aku g spain dr may - aug sbb tak de game bola. so the most likely period nak g spain is during hari raya haji tahun depan... (my fav player... marcelo!!!)



  • angan2 2 - abg aku skarang kena keje kat JEPUN. since dia kat sana ada elok nya aku g sana. tp it would be better if pergi dr m'sia. murah skit naik air asia. so for sure not within the first 3 months (nak kumpul duit). ada possibility during summer. or worst lepas raya puasa.



  • angan2 3 - wifey berhajat nak g exotic place like somewhere in AFRICA or even MOSCOW... let's think about that... likelihood, better masa summer holiday. i know africa tu besar, which country??? dlm kepala yg senang kenya sbb aku dah g. tp kalau best nak g tanzania la plak.



  • angan2 4 - aku still berharap dpt driving ke SYRIA & JORDAN. or at least dpt g ke EGYPT. utk settle kan aku punya mid east travelling ni. oooh IRAN... dah 3 kali plan nak g.



  • tapikan from the above ni... aku rasa maybe spain tu tinggal angan2... mcm kena drop je, tp since plan dia lambat lagi... we'll see...


4. tapi kan... berangan no 4 ni jugak penentu terbesar utk no 3... teringin plak nak dapat baby... tolong doakan ye... kalau dpt baby insyaAllah i'll do more no 2 & 1 and less no 3... :-) insya Allah...

5. lastly... please aku nak kuruskan skit badan.. turun 10kg pun ok dah.. confuse aku kenapa ada konsep bila kawin je jadi gemuk, perut jadi boroi... tp kalau my wife suka gitu, apa nak buat kan... and dia plak masak sedap2... hehehe... so since tak leh tolak makan, kena exercise lebih

(all pictures taken from internet)

1 comment:

Maii said...

Waaa..selamat tahun baru
Moga2 angan angan anda tercapai ;DD