Tuesday, January 23, 2007

If i had a wife...

Ni sebenarnya entry yg dah lama tertunggak ni... org tu pon dah lama tiba kat D0ha ni... anyway... nak jugak ucapkan...

SELAMAT DATANG ke D0ha...
buat... SK yg kenal aku melalui blog ni jugak...
(so tak leh lah aku nak kutuk lebih2 kan...)
Setelah beberapa hari kat sini (ni citer minggu lepas ok, beberapa hari tu makna nya...lebih kurang selasa lepas kot) kitaorg, aku n MT membantu SK ambil barang2 dia kat kargo... ooh FYI, dia bawak 92kg!!! (aku ingat masa aku dtg dulu dah byk giler dah 38kg)..... antara barang2 yang dibawak adalah...

Dapur!! Lesung Batu!! Rice cooker!! Kuali!! dan barang2 makanan.... seperti...

Kentang!!! Chocolate 6 bars!!! Gula!! Bawang merah n bawang putih!!!

dan macam2 lagi termasuk skipping rope!!!
bagi meraikan SK ke sini... aku buat lah makan2 skit.. a simple nasi ayam 2 weeks ago... and asam pedas with ayam masak kicap last weekend (ni makan ngan beberapa budak You-EE-Em yg belum kena hantar pulang lagi)

although, SK's wife would strongly disagree yg dia yg pack kan barang SK... tp i have said to myself... if i had a wife i would never let her to pack those things... bukannya nak pindah ke Antartika!!!
p/s -
i. SK n SK's wife... i know both of you baca blog ni... insyaAllah i would try as much as i could tak kutuk korang lagi...
ii. for those yg ingat aku nak citer pasal kekesalan aku tak kawin lagi... ooopsss.. saja jer aku buat gimik mcm tu... :-)

2 comments:

m t @ q 4 t 4 r said...

SK..SK.... welcome to D0ha...
(ni ada kene mengena ngan SK II tu ke?)

zal said...

MT,
tak cek plak toiletteries bag dia... ntah2 dia mmg pakai produk SK II. hehehe