Tuesday, January 09, 2007

Bengang ngan Bengong yang Bangang!!!

Antara barang yang aku bawak balik dari M'sia adalah rambutan 7kg dan 2kg dodol (dalam bungkusan kecil 3 segi berperisa durian, pandan dan asli). so pagi tadi dengan gembira aku pon bawak lah benda2 tu ke ofis utk share ngan bebudak ofis lah.. sambil explain mcm mana makan and apa benda tu... (see i'm proud to sell/show m'sian culture kat sini, eh aku mmg selalu promo m'sia sebagai destinasi pelancongan tau)...

bila dah semua org masuk... aku pon nak agih2kan dodol tu kat semua org, sebelum aku ke pantry aku cakap kat pelana... pasal aku bawak dodol hari nih... dengan bangganyer dia replied... eh depa semua (budak office) dah try dodol tu... aku terkejut lah... then rupa nyer si pelana (yg bangang) nih dah ada bawak dodol bila dia dtg ofis ahad sudah (oh pelana ada balik m'sia jugak sbb nak angkut bini n anak2 dia ke d0ha ni). lah.. berkecai kegembiraan aku sekejap....

aku tanya pelana samada dia ingat yg sememangnya aku akan beli dodol dan bg kat bebudak office.. dia senyum ajer... mmg sebelum aku balik hari tu aku ada bg tahu pelana ni yg aku akan beli dodol... ye lah.. saja lah share citer kat dia, lagi pon masa aku nak balik hari tu dia belum decide nak balik m'sia... aku bengang giler bila aku tahu dia dah ceduk idea aku tu... dan dia tanpa segan silu, senyum ajer...

aku pon menutup hasrat nak bagi dodol kat bebudak office... tp aku berjaya menggembirakan bebudak office ngan rambutan yg aku bawak... dan semua macam terpinga2 n tak tahu macam mana nak makan rambutan tu... aku happy bangat... erm.. dan aku tak offer sebiji pon pada pelana yg bengong yang bangang tu...

ooh... ada 2 org perempuan kat ofis aku yg makan rambutan tu dan makan biji2 dia sekali, sbb depa ni berpurdah aku tak sempat nak remind depa jgn makan biji tu... dan yg mengejutkan aku depa kata rasanya mcm kacang almond (badam)... hmm.. tak pernah try lah plak... nasib baik lah aku tak bawak durian.. kalau tak... ada yg kena bawak hospital tercekik biji durian... hehehe...

anyway, mamat pelana tu memang lah bengong yang bangang dan suka buat aku bengang..!!!! (eh ada ke perkataan2 tu kat dalam kamus bahasa m'sia???)

4 comments:

m t @ q a t a r said...

pelana .... pelana .... pelana .... speechless....

Anonymous said...

don't eva tell him anythin' after this. Just keep it to ya self coz tak guna buat kawan cam dier ni!.. .put.

Anonymous said...

.. M leaving for Riyadh, KSA tonigh. Wish me Luck! :)
.put.

zal said...

mt,
hehehe... byk citer pasal dia jer kan... nanti jadi blog dia la plak...

put,
yup, will remember that... eh semoga selamat pergi n tiba yer... sorry tak sempat nak jumpa masa balik kl hari tu... :-(