Monday, January 29, 2007

Where's the report?

busy ajer aku ni lately... tak sempat nak taruh entry aktiviti aku last weekend... n update korang pasal 'kenduri' weekend ni.... semua nya sebab aku dah kelam kabut aku tak produce apa2 report lagi kat my boss (dah lah aku dah terbang ke L0nd0n kan...) aku takut satu hari nanti dia tetiba jerit kat aku

"Where's the report!!!!"


so hari ni aku ke department aku semula, instead of operation sbb supervisor aku nak discuss... biasa lah bila kat my department aku akan giler2 busy n tak der peluang nak berinternet sbb location aku tak strategik langsung... sedang aku buat keje aku (dgn tekun dan teliti sambil kerut2 dahi... hahaha) my boss dtg kat aku... dan bertanya....

"Where's the report!!!!"


oooh.... soalan yg aku takut tu dah muncul....

kemudian dia tanya aku... berapa lama aku dah kat sini... aku cakap lah dah 4 bulan... then dia kata...

"i'm expecting you to submit a report in 2 months time"


hmmm... then dia bla bla bla... then bla bla bla.... (i.e. kata dia expect me to handle the operation well and jangan sampai depa ganggu my dept... and he said he cant check on me everyday... so buat baik2)

aku tak tahu samada nak gembira or not ngan his low expectation... tp for the time being i welcomed it as a good news.... arggh... tak perlu lah nak tension sgt kan... :-)

Later today aku argue ngan my supervisor plak... dia pula sibuk2...

there's a question of

ACCURACIES vs TIMELINESS

the reason aku tak blh bg report adalah figures2 yg aku akan bg nanti takkan accurate oleh sbb2 yg tertentu (tak blh lah nak disclosed kan) dan delay report dr org lain... tp dia blh suruh aku roduce report dgn figures yg salah dan biar org comment/critic/perbetulkan... which i totally disagree.... aku mesti lah jaga credibility of my report. apa guna bg report kalau tak tepat kan... kalau lewat pun... bukannyer lewat sehingga dah tak blh pakai lagi...

but anyway, aku tekad akan keluarkan report yg accurate dlm masa yg ditetapkan... which means... aku kena buat keje org lain bg memastikan keje aku jalan.... ni lah yg paling aku malas ni... nak kena siapkan keje org..!!!!

4 comments:

MT said...

le.. tu je? macam tergantung je entry ni..

captainlukman said...

beb...........aku suka lagu WEMALO nie, best siot, kelassssssssssssss ko letak kat blog, cuma audio je skit kurengkan tp takpa atleast ada........

Anonymous said...

lagu best...asyikk..tapi dia citer ape ye?? (pray hard for along..dia nak gi UMIST buat master -k.long-)

zal said...

MT,
dah habis kan dah entry ni... hehehe.. now dah complete...

Captain Lukman,
now u can check his videoclip!

K.Long,
Lagu We Maloh, amr diab, blh cek video clip dah...

Along...
Semoga dpt masuk balik UMIST yer... blh jalan2 ke UK semula... :-)
(tp naper UMIST? pergi lah negara lain plak... hehehe)