Saturday, January 13, 2007

Resolutions???

org kata bila tahun baru... maka ada lah azam baru... tp kenapa kena tunggu tahun baru kan... patutnya azam baru tu timbul bila kita dah sedar ada benda tak elok kita buat dan berazam utk berubah... tp kita kan jenis hidup ikut orang ajer selalu, so aku pon nak set lah azam baru... (eh sorry, entry ni patut nya dah tulis awal tahun.... br sempat tulis... hehehe)

sebelum citer azam baru aku nak citer pasal azam 2006... tercapai ke tak... seingat aku, azam 2006 aku dulu (yg aku blh share lah) aku nak settle kan semua hutang credit card... nak buat 1 or 2 overSEA (over south east asia), nak further study, nak tukar keje..... hmm... duniawi saja azam aku ni kan... hahaha

akhirnya apa terjadi dlm 2006.
1. in Jan aku ke surabaya, feb ke s'pore, mac ke siem reap/phnom penh, april ke jakarta... ooops... semua still in SEA... so end May aku gi ke Tur-key.... and plus aku g ngan my parents lagi.. best!!! ooops... and now i'm in Qa+ar.. blh tak consider this as my trip jugak??? hehehehe
2. aku dah register utk seat for a professional paper... tp aku tak masuk exam sbb tak prepare...
3. alhamdulillah... hasil keje beberapa bulan kat sini... aku dah langsai semua utang aku... (utang credit card ajer lah)
4. aku tukar 2 keje in 2006, dan akhirnya aku di D0ha
5. 2004 dulu aku ada berazam utk keje oversea... tp sbb susah sgt nak dpt, aku kuburkan azam tu in 2005.... ntah dah nak dpt rezeki... aku dpt lak keje kat D0ha ni in 2006... Alhamdulillah...

so what's in 2007.... nothing much...
1. enjoying myself living (read: travel) in this mid-east.... my parents sure tak suka dgr azam nih, sbb dia kata suruh simpan duit masa keje kat sini. tp aku fikir, simpan, simpan lah jugak... tp sbb dah dekat ngan negara indah mcm iran, oman, yaman, jordan, syria, lebanon, egypt.... y not travel, at least i save a lot in air ticket price if i were to go to these places dr malaysia kan.... kalau aku guna concept nih, utk save lagi byk.... aku kena lah travel lagi byk kan... ooopsss.... suddenly teringat kat madrid dan casablanca... hmmm... kalau ke sana pon best gak. hehehe... we'll see where i end up with ujung tahun nanti...

2. tp aku sebenarnya tak blh nak bercuti sampai bulan 6 nanti. itu lah yg tertulis dlm contract aku... so aku plan utk ambil my professional paper yg aku tak seat last year. aku ada sembang2 ngan member2 tanya whether should i seat for it or not. depa kata, memandangkan keje aku buat sekarang tak der pasal paper tu, tak perlu lah.... not beneficial.. my thinking, kat sini aku rasa aku ni kurang membaca, plus keadaan keje kat sini tidak membolehkan aku meningkatkan/menambah skill aku... so... i need to take this exam, jd aku akan duduk.... membaca...dan menambahkan ilmu... kalau tak.. makin lembab lah otak aku... dah lah kat sini aku jd malas.. asyik makan...makan..makan... hehehe

3. hmmm... 2 tu jer kot.... tp... kalau nak tambah skit.... aku harap aku dpt save duit... tp... my first azam mcm contradict plak nanti... cam ner nak save dan travel at the same time kan... :-) kalau ada terlebih duit nanti aku simpan....

eh... aku tahu... mesti korang terfikir... patut ada satu lagi azam tahun baru.... hmmm... hari tu masa raya... bapak aku ada cakap... dia bagi 2 tahun lagi utk relax.... so... lagi 2 tahun lah yer... hehehe... (sapa faham, faham jer lah.. tak paham... tak perlu paham... isu sensitif nih.... hahahaha)

so what's ur new year resolutions? any comment on my resolutions???

3 comments:

eMptY said...

mana resolusi nak kahwin? ahaks.... bukan tu ke yr father hint hint?

aez82 said...

eeiii..jeles nyer saya dgn resolusi 2007 awk..nak travel ek.. jeles jugak arr dgn org2 yg berkemampuan nak travel nie..takpe..mungkin mase saya lambat lagi..hav fun ok!!

zal said...

empty,
issue sensitif tu.. tak blh dibincangkan secara terbuka... hehehe

aez82,
insyaAllah.. ada rezeki sure dpt punya...