Tuesday, April 14, 2009

NBO : Food...

a swahili word a day - Asante sana!!! (thank you very much)

as planned aku keluar ngan sorang malaysian keje kat Matrade. dia bawak kawan dia, another malaysian, yg wife dia keje kat sini. so merasa lah aku keluar jalan2 waktu malam.

malam mmg gelap kat sini... lampu jalan pun malap... ada sesetengah tempat takde lampu jalan langsung... me being almost central in town... kiranya kalau keluar lagi jauh, lagi lah haru...

but one good news for me, apparently ayam dan daging kat sini kalau makan kat restoran, supply nya controlled by the government... even better, mostly imported or supplied by a place near somalia (agaknya lah) yg mmg produce halal meat (chicken n beef). so alhamdulillah, boleh lah aku belasah je makan. :-)

that's about it today... :-)

2 comments:

whitelighter said...

suka lah ko makan binatang hari2 kan

zal said...

whitelighterhehehe.... tak lah aku kempunan sgt...