Wednesday, April 18, 2007

Qatar Classic...

nicol...
so last weekend aku pergi tengok aksi-aksi pemain squash professional ni... antaranya wakil kebanggaan negara, nicol, beng hee, azlan, sharon n tricia... aku pernah tgk depa ni main masa sukan asia dulu, tp kali ni depa bertanding dengan pemain yang lebih kelas! top world ranking player...
as per yang ada dalam surat khabar, korang sure tahu result kan... nicol jadi juara wanita, dan beng hee kalah kat pusingan kedua... memang nicol hebat!!! very quick!!! aggresive dan main penuh bijak sana...

tapi apa yang aku seronok tengok squash ni adalah player boleh argue ngan referee bila ref call during the game... siap gaduh2 lagi.. memang seronok... mcm drama... game perempuan tak banyak drama... tp game lelaki lah banyak drama... tp bukan game beng hee... beng hee ni baik jer..

actually aku tak banyak tgk game lain selain dari game m'sia... tp sebab hari tu sebelum tgk beng hee ada lah sempat tgk game wael, egypt (no 10 ranking dunia) dan ricket, ozzie/eng (no 4).... memang drama... siap gaduh sampai cakap kat ref... "John!! shut up, I don't wanna talk to you" (John tu nama ref)... dan argue mcm2 sampai ada sekali siap ref bersumpah lagi.. hehehe... "i swear the ball is good, u won't be able to take it" (ref call 'no, let' but mamat tu minta let... something mcm tu lah)

anyway... congrats to Nicol... she makes us M'sian in D0ha proud... boleh sorak dia kuat2 kat stadium... btw, papa siap ambil gambar dua kali ngan nicol... :-)

4 comments:

saiff budiman said...

wah wah sejak bila hang jd wakil Wartawan malaysia nie heheheh , apa apa pun syok lah kamu dpat tgk live Nicol , so anyway nicol the best

Syafique said...

yeaaaa nicol won!

Ard said...

wah terrornyer! dah taraf2 shalin dah tu

zal said...

saiff budiman
bukan wartawan... saja jer citer pasal apa aku tgk sini :-)

thanks for singgah kat blog ni

syafique
:-) go nicol!!!

ard
comment ni salah entry ke?? :-) anyway, both nicol n shalin have made malaysians proud!!!