Thursday, April 12, 2007

JJCM di D0ha (2)...

mlm semalam aku ngan papa g try makan kat sudanese plak... baca betul-betul... SUDANESE bukan sundanese ok... so ni makanan orang-orang sudan... papa dapat tahu yang kedai orang sudan ni agak famous lah dikalangan orang sudan, dia tahu daripada salah sorang pemandu teksi... so nak try lah dinner...
sampai-sampai kedai masih belum buka... so kitaorang sembang-sembang lah ngan orang sudan yg datang masa tu.. yang kemudian ajak kitaorang makan sekali... ni lah kawan-kawan baru kitaorang yang kebanyakan nya pemandu teksi...
ni lah kedai nya.. kedai kecik saja.. totally takder interior yang cantik... kalau sorang-sorang tak berani aku masuk... (memang berteman papa pun aku cuak... tetiba mamat sudanese ni tegur aku, kata janganlah takut... papa kata muka aku dah panik dah tak tentu pasal.. hahaha)

sbb kitaorang tak tahu apa nak makan... bagi saja depa order...
main.. (spelling aku mungkin salah).. fateh (roti yg digaul dengan bubur kacang pol), thowarig (gulai kambing), samak (filet ikan goreng, yg ni aku suka) dan fil-fil (ada lah sambal pedas sikit... buat drpd apa aku pun tak tau).... yg ni lah fateh...


tengok depa makan sedap kan.... hehehe.. order satu makan ramai-ramai... mula-mula rasa tak lalu gak.. pastu bantai saja... hehehe.. walaupun depa makan jilat satu tapak tangan.. balun sajer.. hahaha


makan sampai licin tau...

bila nak bayar.. katanya depa ni belanja... hehehe.. terima kasih bebanyak yer kengkawan... tp aku rasa mcm tak patut lah depa belanja... depa nya gaji bukannya banyak.. nanti kena datang lagi lah tempat ni.. belanja depa lah plak.. hehehe... ooh ni kitchen depa...

3 comments:

MT said...

muka panic? SK silap tu... sebenarnya muka "blur"... ko kan selalu buat muka blur... hahahahahahha

Pato & Pearl said...

lapar pulak malam malam baca blog bab makan ni...

P&P

zal said...

MT
agak nya lah kot.. blur2 skit.. confuse2 skit.. hahaha... tp sesetengah org kata.. muka innocent.. hehehe

pato & pearl
u should come and try... :-)